lørdag 7. januar 2012

1 uke ekstra i paradis!

Før vi reiste regna vi ut at vi hadde 7 uker på oss å unnagjøre Thailand, Kambodsja, Laos, Vietnam og til slutt Hong Kong.

Etter å ha tilbrakt 19 dager i Thailand begynte vi å bli ganske utålmodige på å komme oss videre.. Også kom vi oss hit til Kambodsja som er FANTASTISK! Planen var bare å være her i landet i pluss/minus 5 dager. Men vi skjønte raskt at den planen sprakk når vi kom til Phnom Penh.

Vi ble i herlige Phnom Penh i 4 dager med mye folkemordhistorie. Akkurat slik jeg liker det, med andre ord.

Vi er mye mer forelska i Kambodsja enn Thailand, så vi blir her mye lenger enn planlagt. Nå er vi ved en kystby, Sihanoukville. Vi kom hit igår kveld og gikk sikkert innom 20 hosteller/hoteller/guesthouses uten at noen hadde ledige rom. Det er mye folk her med andre ord, men i dag er det independence day - markering av folkemordet og mange lokale i byen.

Denne markeringa av folkemordet er den rake motsetning til markeringa de gjør i Rwanda. Her er det fest, lek og moro. I dag har hele stranda vært full av Kambodsjanere som har bada, med klærne på. Nå er det vi som har blitt turistattraksjonen, men det er ikke såå gøy å bli tatt bilde av i bikini.

Men vi satser på at feiringa fortsetter utover natta! Vi vet ikke hvor lenge vi blir her, men neste stopp er Siem Reap og Angkor Wat. Det gleder vi oss også stort til.

Poenget med dette blogginnlegget var; I Norge fant vi ut at vi hadde 7 uker på å reise. Når vi i Phnom Penh fant ut at vi måtte bruke myye lengre tid i landet enn planlagt måtte vi begynne å veie ukene og landene opp mot hverandre. Og plustelig fant vi ut at vi hadde 5 uker igjen(!) - Mens vi var sikre på at vi kun hadde 4... Mattekunnskapene er likevel forhåpentligvis fortsatt intakt, mens gleden er større enn aldri før. Nå har vi jo plutselig såå god tid:)

Herlige hilsner fra Kambodsja <3
Ada

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar