onsdag 8. februar 2012

En hyllest til mat.

Vel. Mye av tida vår på reisen har gått til å spise. Spise snacks, godterier, frokost, lunsj, brunsj, mellommåltider, middag og kveldsmat. Og nattmat selvsagt.

Enkelte ganger tenker vi faktisk at det nesten ikke har vært annet enn spising. Dessverre har vi vært litt skuffa over maten. For lite krydra og for lite sterkt. Men. Vi har også hatt noen fantastisk gode måltider!

Så derfor bestemte vi oss for å skrive et innlegg om mat.

Vi har ikke spist mye "unormale" saker og ting. Men, vi har spist blod, vi har spist ål, og vi har spist innvoller. Vi har blitt tilbydt rotte, insekter og "eggfoster". Det har vi ikke klart å spise da.

Rotte på pinne, alltids en slager mellom bussturene
Generelt har det vært mye "deep fry". Ellers har vi klassikerne - french fry og steamed with rice. Engelsken har ikke vært av det beste, så vi vet ikke helt nøyaktig hva vi har spist. Men mye har vært godt.

Vi har oppdaga flere nye og gamle grønsaker. Vi har gjenoppdaga kål. Faaaantastisk! Dessuten har morning glory og en annen fantastisk grønsak som vi bare kaller "de grønne fantastiske" - som brukes overalt - ofte i nuddelsupper.

Gatematen har vært best. Og i Vietnam hadde vi det beste måltidet noen sinne, på gata. Vi fikk vårruller med medisterfarse. + pho. MASSE HVITLØK OG MASSE CHILI. Mmmm.

Også er det jo ikke bare maten, men selve matopplevelse som vi har satt pris på. Så vi har noen fantastiske restauranter vi vil anbefale.
- Muesli´s bar og restaurant, Serendipity beach, Sihanoukville, Kambodsja
- Croissant D´or, Vientiane, Laos (for frokost og dessert)
- Les Dix Delices, Vientiane, Laos
- En liten restaurant som ligger på andre siden av Moonwalk Hotell, Koh Lanta, Thailand
- Milan Pizza, Vang Vieng, Laos (seff spis pizza!)
- Sushi generelt, Hong Kong

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar