fredag 23. desember 2011

Det hendte en morgen i bushen...



Hva hendte egentlig en morgen i bushen? INGENTING, det er det som hendte. 

Tirsdag morgen ble vi plukket opp av en hyperaktiv guide, kjent som mr. Golf, og tatt med til Kanchanaburi. (Om dette er et område eller en by er i skrivende stund uvisst.) 

Da vi booket turen i turist informasjonen fikk vi høre at det var en behagelig, rolig tur hvor vi skulle innom Floating market, "World War II Museum", et tigertempel, og "Erawan Waterfalls". Vi skulle altså kose med tigre og slappe av ved en foss. Det var vår plan, men neida. 

Bussturen opp startet grusomt; Golfærn hadde nok knaska litt for mye Kaht, buss- sjåføren (eller vansjåføren) kjørte som en gærning for å rekke alt sammen, og Ada og Mathilde hadde vært ute dagen før... 

Her kommer en liten gjennomgang av severdighetene (hvis man kan kalle de det?!) til andre som vurderer denne turen; Floating market er utrolig gøy, men vi var litt uheldige med vårt. Siden vi var litt fraværende de første timene av turen husker vi ikke hvilket flytende marked vi var på, men uansett så anbefales det. Men husk å prut! Til slutt anbefaler vi at man tar båt på det flytende markedet, i stedet for å gå ved siden av..

WW2 museumet kan skippes. Dette er noe av det mest rotete, kaotiske museumet vi har sett. Egentlig ingenting å se, og null struktur. Det kan nesten virke som de smacka det opp kun for at vi dumme turister skal ha noe mer å bruke penger på. 

Tigertemplet i Kanchanaburi var veldig fint, men også her litt for løs struktur for Mathilde sin del. De hadde også mange andre dyr, så egentlig går du rundt i dyrenes hjem, men dyrehage vil de ikke kalle det. Tigrene var veldig søte/ skumle, men verdt å se.

Her bodde vi
Etter dette ble vi fraktet videre til en hyggelig husbåt hvor middagen ble servert av hyggelige folk. Og seff skulle jo vi også bo på en husbåt! Så vi kjørte båt lang ut i gokk i 20 min og kom frem til det som skulle være hyggelige, rene rom i følge brosjyren. Båthusene var rønner, rett og slett. Men å våkne opp på vannet, midt i jungelen klokken 7 om morgen var en overraskende bahagelig følelse.

Erawan waterfalls, stedet hvor vi skulle "relax by the waterfalls", var utrolig fint! Vi hadde jo da selvfølgelig ikke tenkt på at vi måtte gå opp til disse fossene, noe som lå 2200 m.o.h. Vi gikk ikke veldig mange høydemeter, men på en del punkter var det mer klatring enn gange, og vi fikk virkelig kjørt både bein og balanse. Men dette var en flott tur!

Alt i alt var det en ganske stressende tur den første dagen, men da vi rundet av med Erawan satt vi igjen med en følelse av at vi hadde sett mye. Vi booket hele turen på turistbyrået og fant ut i ettertid at vi sannsynligvis ville fått det rimeligere hvis vi hadde ordnet alt selv. Men igjen, da hadde det nok tatt en hel del mer tid.
Foss nummer 4 i vakre Erawan

Mathilde

3 kommentarer:

  1. Hei Ada og Mathilde, vi her på øya ønsker dere en riktig god jul i varmen! Håper alt går fint og fortsett og blogge slik at vi kan følge med hvordan det går. Julegavene får vente til du er kommet hjem igjen Ada, men det blir teater tur..........! ;) ;D :D xoxo you know you love me! Skule (mamma og pappa hilser)

    SvarSlett
  2. Til de kommende turene deres: Det er alltid billigere å ordne alt selv, men mye mer pes:P God jul:*

    SvarSlett
  3. Hei Dina. Takk for gode tips. God jul til deg også:)

    Skule: Så koselig at du kommenterer på bloggen! Jeg har lite julefølelse, men jeg må si at jeg har litt lyst til å være hjemme med dere og feire jul nå. Jeg gleder meg til å få julegaven når jeg kommer hjem:) Hils alle hjemme! Vi snakkes!

    SvarSlett